Tanja Storsul leder KI-ekspertgruppe 

Nyhetportlet

Tanja Storsul leder KI-ekspertgruppe 

Tanja Storsul leder KI-ekspertgruppe 

Prorektor for forskning og utvikling ved OsloMet, Tanja Storsul, skal lede en rådgivende ekspertgruppe på kunstig intelligens (KI).  

Forskningsrådet har satt ned den rådgivende ekspertgruppen som skal støtte oppunder den nasjonale satsingen på økt forskning og kunnskapsutvikling på kunstig intelligens (KI).

Regjeringen har satt av én milliard kroner til forskning på kunstig intelligens de neste fem årene 

Leder fra OsloMet

Prorektor for forskning og utvikling ved OsloMet, Tanja Storsul, er glad for å lede ekspertgruppens arbeid på et viktig fagområde.

– Kunstig intelligens som teknologi er i rask utvikling og påvirker oss og samfunnet i økende grad. Vi trenger å vite mer både om teknologien, hvilke konsekvenser den har, og hvordan den kan brukes og utvikles til samfunnets beste, sier Storsul.

– Ekspertgruppas oppgave er å gi råd til Forskningsrådet om hvordan forskningssatsinga på kunstig intelligens skal utformes. Det er en stor og viktig utfordring, og jeg er glad for at gruppa er sammensatt av mange kompetente medlemmer, sier hun.

Les mer om den nyutnevnte ekspertgruppa (forskningsradet.no).

Tre spor for satsingen

Utgangspunktet for arbeidet er de tre sporene regjeringen har slått fast at KI-satsingen skal ha: 

  • forskning om konsekvenser av kunstig intelligens 
  • forskning på kunstig intelligens og digitale teknologier 
  • forskning på hvordan teknologien kan brukes til innovasjon i næringslivet og offentlig forvaltning

– Alle de tre sporene er viktige, og de henger tett sammen. Samtidig som teknologien påvirker oss, utvikles og formes den gjennom bruk, sier Storsul.

– Jeg håper vi skal bidra til å utvikle en helhetlig satsing der vi både får økt innsikt i teknologien og hvordan den påvirker oss, sier hun.